Prana Healing Arts

Thai Massage

Vad är Thai Massage?

Den forntida konsten att läka kropp och själ. Traditionell Thai massage har sitt ursprung för över 2500 år sedan!
Det är en blandning av akupressur, Shiatsu och yoga som härstammar från de äldre formerna av kinesisk och indisk ayurvedisk medicinsk tradition. Traditionell thai massage är därför något hårdare än oljemassage.
Thai massagens tradition och synsätt är att hela människan hänger samman – både kropp och sinne. Det vill säga att värk eller spänning i en viss del av kroppen kan vara symptom från en helt annan kroppsdel som blivit överbelastad – thaimassage strävar efter att förebygga, lösa och återställa dessa tillstånd och få musklerna att återgå till sitt normala viloläge.

Vad händer under massagen?

Under Thai massagen får hela kroppen stretching och massage, allt från fingrar till tår. Behandlingen utförs på en madrass på golvet där massören använder sin egen kroppsvikt istället för muskelkraft för att ge tillräckligt tryck. Handflator, tummar, knän och fötter används för att arbeta igenom kroppen i rytmiska och harmoniska rörelser. Kroppen utsätts för noggrann tryck och stretchrörelser, vilket frigör blockeringar och spänningar i kroppen.

För traditionell Thai massage rekommenderar vi att du bär löst sittande, bekväma och svala kläder. Om det behövs finns kläder att låna.

Även om massageterapi i allmänhet är säker, använder Thai massage hårdare tryck och är kanske inte säkert för alla. Om du har några tvivel eller frågor är du välkommen att kontakta vår personal som gärna vägleder dig ..

Traditional Thai

60 min

SEK 625,-
Foot Reflexologi

60 min

SEK 685,-
Duo Foot Reflexologi

60 min

SEK 1300,-
Traditional Thai

90 min.

SEK 890,-
Thai med Herbal Ball

90 min

SEK 995,-
Duo med Herbal Ball

90 min

SEK 1900,-

Thai massage med Herbal Ball

Vår Thai massage med ört kompress är en aroma oljemassage där vi lägger till användningen av den traditionella thailändska ört kompressen som innehåller en blandning av upp till 20 aromatiska och terapeutiskt thailändska örter. Dessa örter är insvepta i en bomullsduk som har ångats innan den appliceras på kroppen. Värmen från ångan hjälper till att öka blodflödet medan de flyktiga oljorna ger en antiinflammatorisk effekt på inflammerade och värkande muskler.
Denna massage går även att beställa som en Duo-behandling vilket innebär att Du och Din vän ligger i samma rum på varsin behandlingsbänk, sida vid sida, och får en avkopplande behandling samtidigt av varsin terapeut.

Thaimassage i Malmö hos Pranaha
Oljemassage för fötterna - I Malmö

Thai Foot Reflexology

Traditionell Thailändsk reflexologi, är baserad på en 5000 år gammal lära inom kinesisk folkmedicin, där man hade iakttagit att hela kroppen och dess organ mynnar ner i specifika zoner under fötterna. Om någon av zonerna utsätts för tryck, uppstår en reflex någon annanstans i kroppen. Under behandlingen trycker vår terapeut systematiskt på de olika punkterna med en speciell zonstav. Är man då väldigt känslig för tryck, tyder det på någon form av obalans i motsvarande kroppsdel. Zonterapi är besläktad med akupunktur/akupressur och bygger på att frigöra hela kroppens system från blockeringar.

Välkommen till Prana Healing Arts

Boka din behandling idag.